Çikolatalı cheesecake tarifi
Malzemeler
40 adet kakaolu bisküvi
4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı vişne
3 paket krem peynir
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı
Bisküvileri blender'da toz haline getirin. Yağı erittiğiniz tavaya bisküvileri koyun, yoğurup yumuşak bir hamur tutun. Hazırladığınız karışımı tart kalıbına, kenarlardan 3 parmak yükselterek yerleştirin. Buzdolabında 20 dakika bekletin.
Bu arada 2 yumurta, şeker, kakao, eritilmiş tereyağı, krem peynir, yarım limonun suyu ve vanilyayı mikserde 10 dakika süreyle çırpın. Tart hamurunun üstüne vişne tanelerini yerleştirin, hazırladığınız karışımı dökün. 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin. 2 saat buzdolabında bekletin.
Krem şantiyle süsleyip servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder